FAQ

faq

#Piercar ni? / Hur tar jag hand om min piercing? / Vad kostar det att pierca sig i...?
Ja. Barbarella piercingstudio ligger på Tredje Långgatan 31. Telefonnr: 031-7110110. Du hittar mer information som priser, läktider etc. på vår hemsida under "Piercingstudio". Där kan du även boka tid online!

https://www.bokadirekt.se/places/barbarella-bodypiercing-ab-32822/

#Tatuerar ni? / Vad kostar en tatuering?
Vi delar lokaler med Tatueringsstudion 413 Elektrisk Tatuering, så även om Barbarella inte tatuerar så kan man tatuera sig här. För mer info klicka HÄR.

#Var ligger er butik? / Kan man komma in och handla hos er?
Vår piercingstudio ligger på Tredje Långgatan 31 i Göteborg, där kan ni pierca er och köpa smycken.
Återförsäljar/företagskunder kan besöka oss på postorderavdelningen men endast efter tidsbokning. för mer info ring:031-141313

# Hur handlar jag piercing/tatueringsutrustning? Hur blir jag Företagskund? Om du har ett företag i piercing/tatueringsbranschen är det inga problem, klicka här och fyll i ansökan så återkommer vi med login senast nästkommande vardag.

#Hur mäter man smyckena?
Alla smycken mäts invändigt.
* Barbeller mäts mellan kulorna, bara själva staven. Gängorna ska inte vara medräknade.
* Labretter mäts mellan plattan och kulan, bara själva staven, gängorna ska inte vara med
räknade.
* Ringar och hästskor mäts innerdiametern genom att mäta rakt över, mitt i ringen, ingen del av
själva ringen ska vara medräknad.
* Bananabells och Navelbarbells mäts rakt över (fågelvägen) mellan kulorna, inte utmed
staven,gängorna ska inte vara medräknade.
* Pluggar och tunnlar mäts rakt över den mittersta delen av smycket, det är ALLTID det minsta
måttet på pluggen/tunneln som anges i produktbeskrivningen, vissa smycken som har kanter för
att sitta bättre är alltså lite större just på kanterna.

# Säljs era pluggar/tunnlar etc som par eller styckvis?

Alla smycken säljs styckvis om inget annat specifikt anges i produktinfomationen.

#Vad är det för skillnad på invändig/utvändig gängning?
På ett invändigt gängat smycke skruvas en gängad tapp som sitter på kulan in i smycket, på ett utvändigt gängad kula skruvas smycket in i ett gängad hål i kulan. Alltså är en kula med ett gängat hål i sig utvändigt gängad, och en med gängad tapp invändigt gängad.

#Varför saknas vissa storlekar/modeller ibland när man tittar på smycken?
Detta beror helt enkelt på att smyckena inte finns i lager, vi tar då tillfälligt bort dem så att du slipper vänta onödigt länge på något du beställt. Det är däremot inte alltid vi hinner/har tid att inaktivera enskilda storlekar/modeller hos produkter, därför kan du ibland få vänta på ditt smycke tills vi fått in det från vår leverantör. Skulle något saknas på din order så kontaktar vi dock alltid dig och informerar om det.

#Hur töjer jag mitt öra?
Hur man går till väga när man töjer sin piercing är väldigt personligt, för vissa går det jättelätt, medans andra kan få hålla på ett bra tag innan de kommer upp i den storlek de vill ha. Enklaste sättet att töja sina öronhål är att använda ett töjsmycke som sträcker sig över flera storlekar, tex en spiral eller töjstav (det hittar ni under Töjsmycken i kategoriträdet). Man kan även gå från storlek till storlek, men det blir oftast en större påfrestning för piercingen.
Bra att tänka på: Töj alltid din piercing när du är varm, exempelvis efter duschen/badet. Använd alltid någon form av lotion, exempelvis vaselin eller helosan salva. Töj din piercing från "båda hållen" så att hålet inte blir skevt och ha inte för bråttom! En piercing som töjs för snabbt riskerar att bli sårig och infekterad, och risken för ärrbildning ökar givetvis om du trycker på för fort!

Fler tips, trix och information hittar ni även under fliken Barbarella Piercingstudio eller på hemsidan http://www.barbarellagbg.se/

#Hur gör jag om jag inte vill ha varorna när jag fått hem dem? Kan jag skicka tillbaka dem?
Du kan alltid returnera din vara inom 14 dagar efter att du hämtat ut din försändelse, tänk på att förpackningen måste vara obruten för att du ska kunna få byta varan. För att kunna byta kläder eller smycken, som inte bärs i piercingar, ska varan vara oanvänd.
Fyll i retursedeln som du får med försändelsen och skicka din retur i ett vadderat kuvert till; Barbarella AB, Box 311 89, 400 32 Göteborg.
Glöm inte att skriva namn, adress och ett telefonnummer till dig dagtid, så att vi kan nå dig om det skulle behövas.
Vill dy byta till en annan storlek, färg, vara etc så måste du göra en ny order på det i webshopen.

#Varför behöver jag uppge mitt fullständiga personnummer när jag beställer hos
er?
Orsaken till att vi måste ha detta är att det finns en köplag i Sverige som säger att man måste vara över 18 år för att handla på nätet. Detta är mycket svårt att kolla, speciellt eftersom många av våra kunder är ganska unga. Därför krävs det att man skriver i hela sitt personnummer, datorn känner då av om man är över 18 år eller inte. Om du är under 18 år så måste vi ha målsmans godkännande. Du får då ett mail där vi ber målsman kontakta oss.
Informationen behandlas konfidentiellt, inga utomstående har tillgång till dina uppgifter.

#Vad betyder "Autoclaverbar" ?
När det står att ett smycke inte är autoclaverbart så betyder det att man inte kan sterilisera dem. Denna information är endast relevant för piercingstudio och verksamma bodypiercers och berör inte dig som privatkund. Alla smycken vi säljer är höggradigt rena och kan utan problem användas direkt när du får hem dem.