FAQ - Vanliga frågor och svaret på dom

faq

Piercar ni? Vad kostar det att pierca sig hos er? Var ligger er Piercingstudio? 

Ja, vi piercar er som är sugna på det. Barbarella piercingstudio ligger på Tredje Långgatan 31. Telefonnr: 031-7110110. Du hittar mer information som priser, läktider etc på under kategorin "Piercingstudio". Där kan du även boka tid online!

Säljer ni Piercing/Tatuerings utrustning? Hur blir jag företagskund på Barbarella.se?

Vi säjer både smycken och utrustning till företag i branchen, så om du har ett företag i piercing/tatueringsbranschen är det inga problem, klicka här och fyll i ansökan så återkommer vi med login senast nästkommande vardag.

Returer, hur returnerar jag en vara, kan jag ångra mitt köp?

Du kan alltid returnera din vara inom 14 dagar efter att du hämtat ut din försändelse, tänk på att den plomberade påsen måste vara obruten för att du ska kunna få byta varan. För att kunna returnera smycken, som inte bärs i piercingar, ska varan vara oanvänd.
Fyll i retursedeln som du får med försändelsen och skicka din retur i ett vadderat kuvert till; Barbarella AB, Box 311 89, 400 32 Göteborg.
Glöm inte att skriva namn & beställningsnummer!
Vill dy byta till en annan storlek, färg, vara etc så måste du göra en ny order på det i webshopen.

Har ni fria Returer?

Nej, Barbarella har inte gratis retur. Vill du av någon anledning returnera en vara för att du ångrat ditt köp står du själv för frakten. Är varan trasig när du får den så kontakta oss asap på: info@barbarella.se

Hur mäter man piercingsmycken? Vilka mått anges i produktbeskrivningen?

Alla smycken mäts invändigt.
* Barbeller mäts mellan kulorna, bara själva staven. Gängorna ska inte vara medräknade.
* Labretter mäts mellan plattan och kulan, bara själva staven, gängorna ska inte vara med
räknade.
* Ringar och hästskor mäts innerdiametern genom att mäta rakt över, mitt i ringen, ingen del av
själva ringen ska vara medräknad.
* Bananabells och Navelbarbells mäts rakt över (fågelvägen) mellan kulorna, inte utmed
staven,gängorna ska inte vara medräknade.
* Pluggar och tunnlar mäts rakt över den mittersta delen av smycket, det är ALLTID det minsta
måttet på pluggen/tunneln som anges i produktbeskrivningen, vissa smycken som har kanter för
att sitta bättre är alltså lite större just på kanterna.

Säljs era Tunnlar & Pluggar styckvis eller som par?

Alla smycken säljs styckvis om inget annat specifikt anges i produktinfomationen.

Vad är det för skillnad på utvändig och invändig gängning?

På ett utvändigt gängat smycke skruvas stavent in i ett gängat hål i kulan. Gängorna sitter på staven och det är ett hål i kulan.

På ett invändigt gängat smycke skruvas en gängad tapp som sitter på kulan in i smycket. Själva staven har ett hål in i sig med gängor i.

Vad betyder Threadless ?

Threadless smycken är ett alternativ om man tröttnat på att skruva på och av toppa. Tanken bakom Threadless är att gängning på själva staven inte ska gå igenom piercingen när man sätter i smycket.

Ingen del av smycket har några gängor, man trycker in den lilla pinnen på toppen ner i staven ca 1/3, vinklar den lite så att det blir en liten böj på pinnen och trycker ner den helt i staven så sitter den kvar.

Vad betyder Push Fit?

Push Fit smycken är ett alternativ om man tröttnat på att skruva på och av toppa. Tanken bakom Pushfit är att gängning på själva staven inte ska gå igenom piercingen när man sätter i smycket.

Det är som en liten räfflad "tapp" på toppen som passar i hålet i själva staven.
Man trycker helt enkelt försiktigt ner tappen i hålet så sitter toppen fast.

Dessa smycken passar endast ihop med andra Push Fit smycken, de passar inte med Threadless, invändigt eller utvändigt gängade smycken.

Hur töjer jag mitt öra?

Hur man går till väga när man töjer sin piercing är väldigt personligt, för vissa går det jättelätt, medans andra kan få hålla på ett bra tag innan de kommer upp i den storlek de vill ha. Enklaste sättet att töja sina öronhål är att använda ett töjsmycke som sträcker sig över flera storlekar, tex en spiral eller töjstav (det hittar ni under Töjsmycken i kategoriträdet). Man kan även gå från storlek till storlek, men det blir oftast en större påfrestning för piercingen.
Bra att tänka på: Töj alltid din piercing när du är varm, exempelvis efter duschen/badet. Använd alltid någon form av lotion, exempelvis vaselin eller helosan salva. Töj din piercing från "båda hållen" så att hålet inte blir skevt och ha inte för bråttom! En piercing som töjs för snabbt riskerar att bli sårig och infekterad, och risken för ärrbildning ökar givetvis om du trycker på för fort!

Fler tips, trix och information hittar ni även under fliken Barbarella Piercingstudio eller på hemsidan http://www.barbarellagbg.se/

Tatuerar ni? Vad kostar en tatuering?

Barbarella tatuerar inte men vi delar lokaler med Tatueringsstudion 413 Elektrisk Tatuering, så även om Barbarella inte tatuerar så kan man tatuera sig här. För mer info klicka HÄR.

Varumärken