Bioplast®

Bioplast är en form av "plast" som är säker att använda i piercings. Det är ett utmärkt material för finitiala piercings och för de med känslig hud på grund av dess biokompatibilitet och flexibla karaktär.

Bioplast® är en varumärkesskyddad plast av medicinsk kvalitet. Den skapades 1998 i Österrike och tillverkas fortfarande i Tyrolen. Det såldes tidigare under namnet PMFK tills 2003 då namnet ändrades till Bioplast®. Bioplast® är en biokompatibel polymer, flexibel och kan klippas till valfri längd och gängas med valfri metallkula. 

Bioplast® anpassar sig till kroppstemperaturen och inte till utomhustemperaturen, som metaller. Därför är det mindre troligt att personer som blir piercade med Bioplast® får svullnader och infektioner. Läkningsprocessen är snabbare än med något annat material och det finns inga registrerade allergiska reaktioner. Materialet anses lämplig för nya piercingar av APP.

Bioplast finns finns i olika färger, vanligast är den genomskinlga, svarta och vita, men även blått och grått/silver förekommer i vissa modeller.

Varumärken