Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (223)1 2 3 ... 10 Sista 100 per sida

Läpp-piercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Det finns ett otal olika Läpp piercings du kan välja mellan, man kan i princip placera den var man vill längs kanten av läpplinjen, oftast på underläppen. Vid placering i mitten av läppen sätter vi endast i labretstav från början för att underlätta läkningen. När piercingen väl läkt kan man byta ut denna mot en ring. På sidan av läppen kan man ha en ring från början, diametern på en ring beror på fylligheten av läppen. Likt tungpiercingen kommer hudvävnaden att svullna under den läkningen vilket kräver en större diameter. Efter läkning (8 – 10 veckor) kan du oftast byta ned till en mindre ring eller kortare stav.

Labret – korrekt uttalat la-bret (rimmar med bett), syftar generellt sett på en enda piercing placerad under mitten av underläppen, ungefär halvvägs mellan nedre kanten av underläppen och vecket vid toppen av hakan. Höjden kan variera mellan alltifrån vecket till kanten av läppen, förutsatt att smycket sitter bekvämt mot tandköttet på insidan.
Labreter kan även utföras i par, på båda sidor av mitten och kallas då för Lowbrets/Snakebites).

Vertikal Labret - Som namnet antyder placeras denna piercing, vanligtvis centrerad i läppen, vertikalt. Böjda stavar är mest lämpade för denna placering. Som för många piercings är denna placering beroende av anatomin på läppen och bör endast göras på fylligare läppar där underläppen har en god kant utstickande från läppen.

Labretstavar finns i stål, titan (färgat och vanligt) och guld och kan smyckas med kulor, koner, spetsar eller glittriga stenar.

Gällande alla piercings så kan inte alla personer ha alla piercings, med den individuella anatomin som utgångspunkt och detta gäller även här. Piercings i läppen i samband med tandställning av vissa modeller är inte att rekommendera.
Läppar, tungor och kinder tenderar att dra ihop sig väldigt snabbt, oftast inom en halvtimme. Om ni behöver dölja piercingen, pröva med en ofärgad plast-labret avsett för detta ändamål.

Medusa – kallas placeringen i mitten av överläppen och följer huvudsakligen riktlinjerna för labretpiercings. De kan ha något längre läktid än en labret och kan vätska sig något mer de första dagarna. 

Angående svullnad; Ibland kan svullnaden på en Medusa vara snabb och markant, men går oftast ned väldigt snabbt. Ibland kan man få en tjock fläck runt piercingen inom några ögonblick. För att minska svullnaden efter piercingtillfället kan du hålla munhålan kall genom att suga på is, äta isglass eller dricka isvatten. Sov gärna med en extra huvudkudde de första nätterna för att minska svullnaden på nätterna.
Efter några dagar kan läksmycket sticka ut som en antenn, men försök att stå ut med detta så länge som möjligt och prata med er piercer om ni känner att det orsakar problem för er. är över om längden skulle hindra läkningen.

Mouche - även kallad Monroe eller skönhetsfläck, följer huvudsakligen riktlinjerna för labretpiercings.  De kan ha något längre läktid än en labret och kan vätska sig något mer de första dagarna. Man vill vara försiktig med placeringen av denna piercing, då överläpp och kind rör och ändras dramatiskt i tjocklek när man ler och äter, så smycket måste vara tillräckligt långt för att tillåta områdets maximala tjocklek. Placerar man en Mouche på vardera sida av överläppen, kallas detta för Angel bites, överläppens motsvarighet till underläppens Snakebites.

Nedan kan du läsa mer info om olika läppiercings och skötselråd.

Skötselråd

Orala piercings som tunga, läppar och mouche läker snabbt och enkelt, ofta mellan 6 – 10 veckor, förutsatt att du sköter om dem. Smycke kan bytas efter läkning eller på rekommendation av din piercer, men bör aldrig tas ur under läkningen ens för korta perioder. Dessa piercings kan dra ihop sig väldigt snabbt utan smycke i, ibland på bara några minuter.

Skölj med 10-15 ml Barbarella Mouthwash i 30 sekunder.
De första 7 – 10 dagarna rekommenderas att ni sköljer munnen 2 gånger per dag.
De följande 4 veckorna rekommenderas extra god munhygien. Skölj med vatten efter varje måltid samt borsta tänderna morgon och kväll.
Håll munhålan väl kyld de 5 första timmarna efter gjord piercing för att hålla svullnaden nere, men kyl gärna under första dagarna. Undvik oral kontakt, t.ex. tungkyssar, tuggummi, bita på naglar och dylikt.
Lek inte med ert smycke och undvik att bita i det. Ärrvävnad kan lätt uppstå och tänder är dyra.

Utöver råden ovan, bör du även tvätta utsidan av din piercing morgon och kväll och gärna efter rökning. Antiseptiska lösningar tenderar att vara mest effektiva, speciellt där oljig hud, smink och rökning kan påverka. Vi har en spray som heter Pegacare, den har Panhenol som aktiv ingrediens, den påskyndar cellernas förnyelse och hjälper din näspiercing att läka snabt och smidigt. Saltvattenspray kan vara till hjälp om du behöver rengöra snabbt under dagen. Varm saltlösning på utsidan av piercingen kan underlätta för läkningen och minska sårskorpor och utsöndring. Ta absolut inte bort sårskorpor med fingrarna! 

Försök att dra ned på rökning och undvik att tugga tuggummi eller leka med din piercing under läkningen. Undvik blöta kyssar och oralsex tills piercingen är läkt. Om du måste kyssa din partner, se till att hen rengör munnen först och rengör din egen mun efteråt. 

Håll fingrarna borta från munnen! Slicka inte på fingrarna, bit inte på naglarna och rör inte piercingen under läkningen! Tänk på allt som du rört på en enda dag och på alla andra som rört samma saker. Detta gäller även att bita på pennor och dylikt. En ny tandborste kan vara till stor fördel. Efter den första veckan kan du försiktigt borsta din tunga och smycke när du borstar tänderna. Detta hjälper till att avlägsna bakterier och plack, speciellt på den undre kulan på en tungstav. Milda eller naturliga tandkrämer kan vara behagligare än starkare kommersiella varianter.

Vanliga frågor

Hur Piercar man läppen?
När kan man byta piercing i läppen?
Hur lång tid tar det för en läpp piercing att läka?
Varumärken