Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (198)1 2 3 ... 9 Sista 100 per sida

Daith

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Denna piercing har på senaste år blivit enormt populär, dels för att den är supersnygg och att det finns en mängd olika smycken du kan ha i den, dels för att det sägs att den kan lindra migränbesvär. Daith kallas ofta för "migränpiercing". 

Piercingen placeras i broskdelen/vecket ovanför hörselgången, man kan använda både ring och böjd stav i en daith.

Att daith-piercingen kan hjälpa mot migrän och huvudvärk grundar sig i att man använda sig av ungefär samma tryckpunkt som akupunktörer gör för att bota kronisk huvudvärk. När man sticker in nålar öppnas blodkärlen upp runt nålen och ger en ökad genomströmning i blodflödet till just det området. Piercingen efterliknar akupunkturen genom att träffa en tryckpunkt, som kan lätta trycket i patientens huvud. Genom att göra det på samma sida som mest migrän uppstår, är tanken att hjälpa till att minska omfattningen av migrän i området. Det finns inga pålitliga studier eller garantier för att en daithpiercing kommer att hjälpa mot din migrän, men det kan vara värt att testa då majoriteten av de vi piercar upplever an klar förbättring av sina besvär. Och skulle det inte funka så har du i varje fall fått en snygg piercing!

Här har vi samlat smycken som passar bra och ser extra snygga ut i en Daith, tänk på att det är viktigt att att du använder rätt storlek, bara för att ett smycke ligger i denna kategori betyder det inte att det passa på just ditt öra! Givetvis fungerar de flesta "vanliga" ringar och stavar också och de hittar du i egna kategorier.

Läktid 3-12 månader.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i örat är:

Saltlösning enligt rekommendation, man kan blanda själv och blötlägga piercingen, man kan även köpa färdig lösning i sprayform: Neilmed aftercare spray som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Den är packad steril i en separat tryckbehållare, tack vare detta, är en korskontaminering nästan omöjligt. Sprayen är antibakteriell och desinficerande. . 

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

FAQ

Hur ont gör en daith piercing?

lla piercings gör mer eller mindre ont, hur man upplever smärtan är väldigt individuellt. En liten tröst är att det går väldigt fort när man piercar sig, själva sticket tar inte ens en sekund och med det i åtanke så är det en mycket kortvarig smärta alla klarar av.

Kan en daith piercing verkligen lindra migrän och huvudvärk?

Att daith-piercingen kan hjälpa mot migrän och huvudvärk grundar sig i att man använda sig av ungefär samma tryckpunkt som akupunktörer gör för att bota kronisk huvudvärk. Piercingen ska efterliknar akupunkturen genom att träffa en tryckpunkt, som kan lätta trycket i kundens huvud. Det finns inga pålitliga studier eller garantier för att en daithpiercing kommer att hjälpa mot migrän, men det kan vara värt att testa då majoriteten av de vi piercar upplever an klar förbättring av sina besvär. Och skulle det inte funka så har du i varje fall fått en snygg piercing!

När kan man byta smycke på en daith?

Efter 8-12 veckor kan man byta smycke i sin daith, förutsatt att piercingen läker som den ska och inte är irriterad.

Varumärken