Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (27)1 2 Sista 100 per sida

Gängade Toppar, kulor etc i Guld

Alla guldsmycken vi tillverkar på Barbarella är 18k guld. Vi har en guldsmedja där vår mycket erfarna guldsmed tillverkar dessa smycken för hand. Smycken i 14k guld köper vi in från tyska Wildcat, de är tillverkade i tyskland och håller  mycket hög kvalitet.

Allt guld som ska arbetas till smycken måste legeras (blandas) med andra metaller för att få tillräcklig styrka. Guld finns i flera olika karathalter som anger hur mycket guld som guldlegeringen innehåller. 24 karat är 100% rent guld, 18 karat är 75% guld.

Den vanligaste i svenska handeln förekommande 18K-guldlegeringen, "svenskt rödguld", har guldhalt 75%, silver 8-9% och koppar 16-17%.

Guld kan missfärgas och det beror på kemiska och mekaniska fenomen, bland annat så påverkas det av sulfider och klorider i hudavsöndringar, svett, saliv etc. Det är andelen koppar och hur just din kropp påverkar koppar som gör att smycket kan missfärgas. 

I Sverige är allt vit- och rödguld som tillverkas nickelfritt medan det ofta innehåller nickel utomlands. 18k guld fungerar mycket bra som piercingsmycken.

Varumärken