Titan Highline®

Titan Highline® är helt nickelfritt och passar känsliga och väldigt allergiska personer. Det är hälften så tungt som stål, och är ett av de fem ämnen som accepteras bäst av kroppen. Det är egentligen inte titanet i sig själv som är så bra för kroppen utan det lager av titanoxid som bildas på ytan. Oxidlagret fungerar även som en barriär mot att andra ämnen i titanet läcker ut i kroppen. Om titanoxidytan nöts bort bildas ett nytt lager omedelbart.

Vi har två olika serier av Titan, Dels Titan Highline® som är den bästa kvalitet du kan få, det är en högpolerad variant av mycket hög kvalitet, dels Titan Basicline® som är ett något billigare alternativ, det är helt nickelfritt men det har inte samma högglansiga finnish och kan upplevas som mörkare i färgen.

Titan Highline®

• Titan - Ti6AL 4V Eli Grad 23 - ASTM (F-136)
• Ti-Glo® Världsunik ytbehandling, högpolerad yta
• Hög precisionsgängning
• Tillverkade enligt ISO 9001:2008 u. EN ISO 13458:2003 · AC:2007

G23-titan och F136 är samma material, den ena benämningen är det kemiska namnet, det andra är ASTM-standardnamnet. 

Titan är i grunden "metallfärgat", men det finns nuförtiden flera olika varianter: Titan Blackline®, Titan Zirconline®, Titan Roseline®. Dessa ”färgade” varianter är inta färgade i klassisk mening, det är Titan som täckts med en tunn plasmafilm (PVD- Coating). Den tunna hinnan är mycket stark och bleknar inte. Tekniken har använts inom medicinbranschen sedan slutet av 80-talet och används bland annat till pacemakers och ortopediska implantat för att ge en extra slitstark yta.

Varumärken