Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (636)1 2 3 ... 27 Sista 100 per sida

Öronsnibb

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Denna kan med lätthet kallas för världens vanligaste piercing och anses därför av många inte ens vara en piercing. Smyckesutbudet sträcker sig från tunna ringar till stora pluggar och tunnlar i diverse material, eller kombinerat.

Här har vi samlat smycken som passar bra och ser extra snygga ut i örsnibbarna, tänk på att det är viktigt att att du använder rätt storlek, bara för att ett smycke ligger i denna kategori betyder det inte att det passa på just ditt öra! Givetvis fungerar de flesta "vanliga" ringar och stavar också och de hittar du i egna kategorier.

När hålet i örnibben väl är läkt kan man, om man vill, töja upp det till lite tjockare storlekar, oavsett om man vill ha ringar eller pluggar. Det viktigaste då är att inte stressa igenom töjningen utan ”skynda långsamt” så att man inte riskerar att spräcka hålet.
Man kan som oftast byta upp sig till tjockare smycken med ungefär 1 månads mellanrum, men det finns även så kallade töjsmycken eller stretching kits som man kan använda sig av. Då kan man själv sköta om töjningen och töja lite varje dag, men det är ändå viktigt att inte stressa. Smycken till töjda öron hittar ni i en egen kategori HÄR

Barbarella Body Piercing utför aldrig någon piercing med en så kallad öronhålspistol. Vi använder en steril engångsnål som är framtagen specifikt för piercing. Öronhålspistoler går inte att sterilisera, vilket gör att risken för blodsmitta ökar drastiskt.

Det gör mycket ondare att pierca sig med en öronhålspistol, då kroppen tillfogas onödigt stor skada då man gör ett hål med ett trubbigt smycke som slås genom kroppen. De smycken som sätts i med öronpistoler sitter oftast väldigt tätt, och tillåter inte örat att svullna.

Alla smycken säljs styckvis om inget annat uppges.

Läktid 6-8 veckor.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i örat är:

Saltlösning enligt rekommendation, man kan blanda själv och blötlägga piercingen, man kan även köpa färdig lösning i sprayform: H2Ocean piercing aftercare spray som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Den är packad steril i en separat tryckbehållare, tack vare detta, är en korskontaminering nästan omöjligt. Sprayen är antibakteriell och desinficerande. Vi har även en liknande produkt: Recovery Aftercare Spray som är helt vegansk. 

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

Varumärken