Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (423)1 2 3 ... 18 Sista 100 per sida

Tragus

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Den lilla fliken/flärpen som sitter vid hörselgången i örat och är en diskret och vacker piercing som heter Tragus. Piercingen har vuxit i popularitet de senaste åren. Denna piercing är dock inte optimal att bära tillsammans med in-ear hörlurar eller headset.

Här har vi samlat smycken som passar bra och ser extra snygga ut i en Tragus, tänk på att det är viktigt att att du använder rätt storlek, bara för att ett smycke ligger i denna kategori betyder det inte att det passa på just ditt öra! Givetvis fungerar de flesta "vanliga" ringar och stavar också och de hittar du i egna kategorier.

Läktid 3-12 månader.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i örat är:

Saltlösning enligt rekommendation, man kan blanda själv och blötlägga piercingen, man kan även köpa färdig lösning i sprayform: Neilmed aftercare spray som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Den är packad steril i en separat tryckbehållare, tack vare detta, är en korskontaminering nästan omöjligt. Sprayen är antibakteriell och desinficerande. 

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

FAQ

Hur lång tid tar det för tragus att läka?

Dessvärre tar det lång tid för en Tragus piercing att läka, eftersom den sitter i brosket så får du räkna med 3-12 månader innan den är helt stabil.

Vad betyder Tragus?

Tragus kallas den piercing som sitter i den lilla liken/flärpen som sitter precis där hörselgången går in i örat.

Hur gör man hål i Tragus?

Man ska aldrig använda en så kallad "håltagningspistol" när man gör hål i Tragus! Man ska pierca sig där de använder piercingnål. Det finns olika tekniker när man gör en Tragus piercing, en del använder en speciell piercingtång och en del gör det på fri hand, men man använder alltid piercingnål.

När kan man byta Tragus piercing?

När din piercing är läkt kan du byta till ett annat smycke om du vill. Läktiden för Tragus kan vara mellan 3-12 månader.

Varumärken