Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (235)1 2 3 ... 10 Sista 100 per sida

Ögonbrynspiercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Ögonbrynspiercings började synas i populärkulturen i slutet av 80-talet och hade sin storhetstid under hela 90-talet. Men trender kommer och går och nu är det fler än någonsin som smyckar sina ögonbryn!

En ögonbrynspiercing tar ungefär 8 – 10 veckor att läka och är lätt att sköta om. Generellt så läker de utan större komplikationer, förutsatt att du håller den ren och håller smutsiga händer, smink och hår borta från den.

En nygjord piercing kan svullna och vissa personer har en benägenhet att svullna lite mer, blöda, få ett blåmärke och till och med en blåtira. Detta gäller speciellt personer som har lätt för att få blåmärken eller blöder mycket, eller för de som har väldigt ”tunnt” blod på grund av medicin, stundande menstruation eller andra fysiska aspekter. Förvänta dig inte att det sker, men bli inte förvånad om det gör det. Svullnaden brukar generellt gå ned efter några dagar medan ett blåmärke kan hålla i sig lite längre. Ju mer du bråkar med blödning, svullnad eller blåmärken, desto längre kommer det att hålla i sig. Slappna av och låt det läka.

Eftersom det inte finns en naturlig flik att sätta piercingen i så är det inte helt ovanligt att ögonbrynspiercingen kan växa ut efter några år. Detta betyder att de stegvis närmar sig ytan allt eftersom din kropp växer ut nya hudlager bakom smycket. Över lag kan de flesta ögonbrynspiercings emigrera/stötas ut. Detta betyder inte att din piercer gjort något fel, men det finns en del knep för att förlänga livstiden på din piercing. Det universiella här är, att ju bättre du sköter om din piercing, desto längre kommer den att hålla. Att leka med den, fingra, pilla, tvinga den ligga plant, låta den bli infekterad och tvätta den med hårda kemikalier som väteperoxid kan påverka din piercing att växa ut snabbare. Oftast har du redan tröttnat på din piercing innan den kommer ända ut till ytan, men om den växer ut och du fortfarande vill ha den, så kan man göra om den när ärrvävnaden väl läkt (efter ett par månader).

På Barbarella Bodypiercing gör vi ögonbrynspiercings med böjda stavar, antingen i 1.2mm eller 1.6mm tjocka. När piercingen är läkt kan du byta till en ring om du hellre vill ha det.

De vanligaste smyckena att ha i en ögonbrynspiercing är som sagt böjda stavar eller små ringar, i denna kategori kan du hitta olika alternativ, men du kan även surfa runt i hela vår webshop och se om du hittar nåt annat du gillar.

Följ alltid de instruktioner för eftervård som din piercer ger dig i samband med utförandet. 

Antingen använder man Saltlösning som man kan blanda själv och blötlägga piercingen med, man kan även köpa färdig saltlösning i sprayform som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Vi har flera olika saltvattensprayer, du hittar dem om du klickar HÄR.

Eller så kan man använda en antiseptisk/bakteriedödande lösning, vi har 2 olika antiseptiska spray som du kan använda. Pegacare, den har Panhenol som aktiv ingrediens, den påskyndar cellernas förnyelse och hjälper din näspiercing att läka snabbt och smidigt och ProntoLind som även den är antiskeptisk. Vilkan man väljer är en smaksak, egenskaperna är de samma.

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Det är en antiseptisk tvål som man använder i duschen, ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

Varumärken