Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (103)1 2 3 ... 5 Sista 100 per sida

Dermals & Skindivers

Dermal anchors kan även kallas surface anchors, microdermals och single point surface piercing och har funnits ca 10-15 år vilket i piercingssamanhang fortfarande räknas som förhållandevis nytt.

Själva Dermal smycket säljer vi endast till företag, då vi absolut inte uppmuntrar till att man pillar med dem själv. Däremot kan du köpa olika toppdiskar till ditt smycke i denna kategori.

Mer info om Dermals och skötselråd kan du läsa nedan.

Traditionella surfacepiercings (gjorda med surfacebarbells) har alltid två kulor sammanlänkade med en stav som löper under huden. Tack vare att anchors inte behöver vara sammanlänkade med en stav, har de större chans att läka bra på områden där traditionella surfacepiercings inte lyckas. De öppnar även upp oändliga möjligheter om man ser till design och mönster, då de kan göras en och en.

Som med alla piercings är det bra att veta i förväg vad man ger sig in på. Tyvärr finns det mycket dålig information om anchors, där ”de är problemfria” är en av de största osanningarna. Många tror att man bara sätter in dem, de läker perfekt, de ger en aldrig några problem och man kan ha dem i så länge man vill. Det vore trevligt om så var fallet, men det är det inte. Anchors lider av många problem som traditionella piercings gör.

Då anchors har vissa fördelar mot traditionella surfacepiercings, så är de fortfarande surfacepiercings. De kan migrera, precis som en surfacepiercing. De har mindre risk för migration än en surfacepiercing i vissa områden som t.ex. höfter, handleder/armar, rygg och nyckelben, men migration är alltid en risk med anchors, precis som med vilken piercing. Migration, för er som inte känner till begreppet, är helt enkelt att kroppen läker ut smycket mot ytan på huden, tills den går igenom om man inte tar bort det i tid.

Infektionsrisken finns, precis som med alla piercings. Som med vanliga piercings så är infektioner väldigt sällsynt och beror till största delen på att piercingen vidrörs med smutsiga händer. Som alltid, tvätta händerna först, om du måste röra vid din anchor, men gör det så sällan som möjligt.

Om en anchor stöts ut, eller måste tas bort, kommer det bildas ärrvävnad. Det blir oftast inte mer än det från en vanlig piercing. Det är omöjligt att veta i förväg hur mycket ärrvävnad det blir, då det är beroende av hur välmående piercingen mår vid borttagandet och på hur mycket ärrvävnad varje persons kropp tenderar att bilda. Det är däremot viktigt att förstå att det kommer bildas ärrvävnad.

En annan viktig faktor att funderar på om man funderar på en anchor är att de kan behöva plockas bort vid olika medicinska procedurer som röntgen, CT-skanning, MRI och operationer. Måste man genomgå dessa procedurer ofta är en anchor inte ett bra alternativ. Det finns tyvärr inga retainers man kan sätta i som för vanliga piercings.

Med vår erfarenhet brukar de flesta kunna behålla sina anchors i ca 2 år. Efter det brukar de gå upp och ned i perioder och börjar bli problematiska. Med det sagt, så vet vi personer som har haft sina anchors i 7-8 år.

Byten

Personer vill alltid veta hur tidigt man kan byta sin toppdisk på sin anchor. Som med vanliga piercings har olika piercers olika syn på det. På det stora hela tror vi på att tålamod ger bättre resultat. Då en anchor ser ut som den gör, är det lätt att irritera den när man byter smycke. Ju nyare den är, desto lättare blir den irriterad.

Vi föreslår generellt att man väntar 12-16 veckor innan man byter toppdisken, men det beror så klart på hur den mår. En del kan vara redo att byta tidigare och en del måste vänta längre.

Om du funderar på en surfacepiercing eller anchor, kom förbi studion och prata med en av våra piercers om de olika aspekterna för denna typ av piercing.

Skötselråd:

För att din nygjorda anchor eller diver ska läka optimalt, tänk på följande:

– ha din anchor övertäckt med plåster/kompress dygnet runt de första 10 dagarna. Detta håller din anchor skyddad mot smuts, hår, etc och hjälper kroppen att sluta sig bättre runt basplattan.

– utsätt inte din anchor för kroppsvätskor, parfymer/lotions eller smink. Dessa produkter kan vara väldigt irriterande för din nygjorda anchor och kan både förlänga och försvåra läkningen.

– tvätta alltid händerna innan du rengör din anchor.

– låt ingen annan vidröra din anchor under läkning och tänk på att hålla husdjur borta från sängen under läkningen.

– smink är fienden. Undvik så länge du har din anchor. Alltid.

Rengöring:

Tvätta dina händer först!
Tvätta din anchor 1-2 gånger om dagen första 3-4 veckorna.
Spola försiktigt rent med ljummet vatten för att lösa upp eventuella sårskorpor.
Använd sedan en mild antiseptisk tvål/lösning förslagsvis Barbarella Bodysoap och rengör runt smycket, låt det sitta kvar max 30 sekunder och spola sedan rent ordentligt.

Man kan även rengöra med saltlösning 1-2 gånger om dagen, men vi föreslår att man väntar med det tills efter första 10 dagarna. För detta ändamål har vi både H2Ocean Piercing Aftercare Spray och Recovery Aftercare Purified Saline Spray (vegansk).

Vi kan INTE garantera att diskarna passar på Labretsmycken, Barbells etc, de är till för Dermal Anchors! 

 

Varumärken