Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (57)1 2 3 Sista 100 per sida

Bröstpiercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

En piercad bröstvårta kan uppfattas både som vacker, sexig och chockerande, helt beroende på betraktarens öga, vi tycker givetvis att det är en av de mest sensuella piercings man kan ha. Att den dessutom kan öka känsleln i området och vara stimulerande för den som har den är ju inte negativt.

I denna kategori har vi samlat alla smycken som är specialdesignade för bröstvårtan, men givetvis kan ni hitta Barbells och Ringar i olika material och storlekar i sina respektive kategorier.

Mer info om piercingen och skötselråd kan ni se nedan.

Placeringen av smycket är detsamma för både kvinnliga och manliga piercings och är extremt viktig. En felaktig placering är den vanligaste orsaken till ärrvävnad eller problem med att läkningen. Piercingen bör sättas vid basen av själva vårtan, där vårtan möter vårtgården. Sätter man piercingen djupare än basen, kan läkningen förlängas extremt och kan leda till överdriven ärrvävnad och missformade bröstvårtor. Om piercingen placeras för långt ut, nära tippen av vårtan, finns det definitivt en risk för att smycket stöts bort av kroppen. Utförs denna piercing korrekt kan bröstvårtan bli styv och stanna så. Den kan även komma att växa något, vilket ger dig den där ”precis-inkommen-ifrån-kylan”-looken hela tiden. En del upplever även ökad känslighet i bröstvårtan.

Generellt sett är 1.6mm den minsta tjocklek man sätter när man gör denna piercing. Tunnare än så har en högre risk att växa ut eller ge slitage och ärrvävnad om man leker med dem för hårt. En tjockare storlek kan användas om vårtan är tillräckligt stor och rekommenderas särskilt om du vet att den kommer att utsättas för tyngre lekar och/eller tyngder, kedjor etc. Den minsta diametern på en ring för en normalstor bröstvårta bör aldrig vara mindre än att mer än 1/3 täcks av vårtan. Stavar är också ett alternativ och vårt främsta val vid initiala piercings för bättre läkning.

När det kommer till bröstvårtepiercings på kvinnor är valet mellan ring och stav som läksmycke ett väldigt viktigt sådant. Detta på grund av formen på själva bröstet, på vissa bröstformer fungerar båda smyckena bra för andra former (oftast större bröst, eller de med lågt sittande bröstvårtor eller vårtor som pekar nedåt) är stav helt klart det bästa alternativet. (om du utövar kontaktsport, är en stav alltid det bästa valet).
För att en ring skall sitta bra behöver den hänga parallellt med kroppen och inte vara vinklad bakåt mot kroppen, även när du bär BH. Om du har tillräckligt med plats under vårtan på ditt bröst, så att hela ringen kan vila mot huden och fortfarande vara parallell med kroppen så är det lugnt. Däremot, om ditt bröst svänger inåt tätt under din bröstvårta, så att en BH trycker ringen bakåt mot din kropp, så är en stav det bästa för dig. Att ha en ring i en sådan bakåttryckt position kan försvåra en enkel läkning och kan även uppmuntra piercingen att växa ut. Då den undre delen av ringen pressas bakåt och inåt, så blir toppen (som sitter igenom bröstvårtan) av ringen pressad framåt, bort från kroppen. För att mildra detta tryck kan kroppen komma att helt enkelt sluta motstå kraften och tillåta ringen att växa ut från kroppen (även kvinnor med vida, flata bröstvårtor kan ha detta problem).

Bröstvårtor kan läka på mellan 3-6 månader, medan vissa kan ta längre tid. Dessa läktider är dock endast för initial läkning och många personer kan på avsöndring från sin piercing när som helst under det första året. För kvinnor så sker detta oftast runt deras menstruation. Många personer märker även av mer avsöndring om de är sjuka, stressade, när de inte har ätit eller sovit bra eller när de har druckit alkohol, rökt osv. Som med alla piercings, om ditt immunsystem är överbelastat, kommer dina piercings att säga till. Extra tvätt med koksaltslösning hjälper oftast till att förbättra det hela.

Du måste undvika att ta på dina bröstvårtepiercings med smutsiga händer, oavsett om det är dina eller din partners. Hur lockande de än är, skall de inte lekas med förrän de är helt läkta! Piercingen kommer att bli infekterade om du håller på med den för tidigt. Om du är snäll mot din nya piercing, så kan du få vackra, styva, härligt känsliga bröstvårtor för resten av livet.

Eftervård:

Själva syftet med att rengöra en läkande piercing är att avlägsna döda hudceller och vätska som utsöndrat från din kropp, så väl som eventuell smuts och bakterier man kan ha samlat på sig under dagen.

Nygjorda piercings bör rengöras en till två gånger varje dag, beroende på din hudkänslighet, dina aktiviteter, vilken rengöringsmetod du valt och den miljö du befinner dig i. Fortsätt att rengöra din piercing under hela läkningstiden, men tänk på att din piercing kan bli irriterad om du tvättar din piercing för mycket.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i bröstvårtan är:

Tvätta med Barbarella Bodysoap. Ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.
De första 6 veckorna rekommenderas att du tvättar 1 gång per dag i duschen.
Det är extremt viktigt att du låter smycket sitta i under hela läketiden. Är du osäker på om/när du kan byta smycke så kontakta vår piercingstudio så hjälper de dig.

Man kan också använda Saltlösning som man kan blanda själv och blötlägga piercingen med, man kan även köpa färdig saltlösning i sprayform som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Vi har flera olika saltvattensprayer, du hittar dem om du klickar HÄR.

Eller så kan man använda en antiseptisk/bakteriedödande lösning, vi har 2 olika antiseptiska spray som du kan använda. Pegacare, den har Panhenol som aktiv ingrediens, den påskyndar cellernas förnyelse och hjälper din näspiercing att läka snabbt och smidigt och ProntoLind som även den är antiskeptisk. Vilkan man väljer är en smaksak, egenskaperna är de samma.

FAQ

Hur lång är läketiden för en bröstpiercing? 
En Bröstpiercing kan läka på mellan 3-6 månader, men man ska vara medveten om att det inte är ovanligt att det tar längre tid. Det är ganska vanligt att piercingen är lite ostabil under hela första året.


Gör det ont att pierca bröstvårtan?
 Vi skulle ljuga om vi sa att det inte gjorde ont, men smärtupplevelsen är individuell och då piercingen går väldigt snabbt att utföra så är det helt klart värt det.

Är det farligt att pierca bröstvårtan?
 Nej, det är inte farligt att pierca bröstvårtan om du gör det på en professionell piercingstudio. Välj en piercer med gedigen kunskap om anatomi och hygien och följ de skötselråd du får så har du inget att oroa dig över.
Varumärken