Läkningstider för olika piercings

För mer info fäll ut texten nedan.
 
Dessa läkningstider är ungefärliga. Ha i åtanke att din piercing kan läka snabbare eller ta ännu längre tid. Då de flesta piercings kan ha perioder där de ser bra ut och perioder där de mår sämre, så avsaknaden av utsöndring behöver inte betyda att din piercing är fullt läkt. Fortsätt med den föreslagna eftervården under hela den föreslagna tiden för din piercing. Om din piercing efter denna tid inte längre utsöndrar någon vätska eller har några ”dåliga dagar” och inte har haft det under minst en månad så kan din piercing vara läkt. Om du lyssnar till din kropp och är uppmärksam på vad den gör under tiden, så vet du när din piercing är läkt.

I slutet av läkningen behöver du inte längre tvätta din piercing morgon och kväll, men rengöring en gång om dagen rekommenderas, t.ex. när du tvättar resten av kroppen i duschen. Efter denna tid kan du säkert byta smycke, men du bör inte gå utan smycke i din piercing. Även då hålet blivit ”permanent”, kan det dra ihop sig och göra isättning av ett smycke svårare eller omöjligt. Om du behöver dölja din piercing eller behöver ett smycke som inte är av metall, kontakta oss. Ledstjärnan är, att om du gillar din piercing, ha ett smycke i den.

Piercings i ansikte
Örsnibb: 8-10 veckor
Brosk i örat: 3-12 månader
Näsvinge: 3-6 månader
Septum: 6-8 veckor
Ögonbryn: 8-10 veckor
Earl/Bridge: 3-12 månader
Tunga: 6-8 veckor
Läpp/Labret: 8-10 veckor
Mouche: 8-10 veckor
Medusa: 8-10 veckor
Kinder/Cheeks: 3-12 månader
Smiley: 3-5 veckor
Toungeweb: 3-5 veckor

Bröstvårtor & Navel
Bröstvårta: 3-12 månader
Navel: 4-12 månader

Kvinnliga genitala piercings
Inre Blygdläpp: 4-8 veckor
Yttre Blygdläpp: 3-4 månader
Klitoriskappa: 4-8 veckor
Fourchette: 4-8 veckor
Triangel: 8-10 veckor
Klitoris: 4-8 veckor

Manliga genitala piercings
Prins Albert: 4-8 veckor
Omvänd PA: 4-6 månader
Frenum: 6-8 veckor
Scrotum: 8-10 veckor
Guiche: 8-10 veckor
Dydoe: 10-12 veckor
Ampallang: 4-8 månader
Apadravya: 4-6 månader

Vi hoppas att den här informationen är dig till hjälp, men ha i åtanke att vi inte är några läkare eller magiker. Vi lovar dig att du kommer att lämna vår studio med inget annat än en ren och vacker piercing. De förslag vi har givit dig här, kan vi göra tack vare vår erfarenhet och vår efterforskning inom vårt område. Vad du gör med den är upp till dig.

Du måste lyssna till och vara ansvarig för din kropp. Vi är till för att hjälpa dig, så om du har frågor eller problem, när som helst, är du välkommen att titta införbi studion eller slå oss en signal. Väl mött!

Varumärken