Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (268)1 2 3 ... 12 Sista 100 per sida

Septumpiercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Septumpiercing är idag en av de populäraste ansiktspiercingarna och definitivt den som väcker mest uppmärksamhet! Många kallar den för ”tjur-ring” och tror att den går genom hela näsan, men det är faktiskt så att en väl utförd septumpiercing vidrör inte ens brosket i näsan och är oftast väldigt enkel att läka.

Läkningstiden för en septum är ca 6 – 8 veckor.

Själva proceduren varierar, vissa piercers vill att du ligger ner, med piercern lutandes över ditt huvud och andra har dig sittandes eller halvsittandes. Man kan använda en speciell tång eller pierca på fri hand, det är olika metoder och det är din piercer som avgör vilken som blir bäst på just dig. Själva metoden spelar inte så stor roll, utan resultatet. Piercingen bör framträda rak och jämn mot ansiktet.

Septumpiercings är lätta att rengöra, men det är viktigt att du gör det.
För det första så kommer en smutsig septumpiercing att lukta då de döda hudcellerna i piercingen samlas och du är i den perfekta positionen att känna allt.
För det andra, så kan en infektion, även om de är sällsynta, bli allvarlig. Genom att skära ned på rökning ger du din piercing betydligt större möjlighet till att läka. Tänk på hur mycket tjära och rökrester som kommer in i din piercing med varje in- och utandning.

Smycken för läkta septumpiercings finns i alla former. Om du längtar efter coola horn och spetsar i horn, stål eller glas, ha tålamod. De är inte optimala under läkningen. Initialt kommer du längre med ett smycke som är bekvämt. Go crazy senare.

Om du måste, eller vill, dölja din nya septumpiercing under de 8 första veckorna (innan du byter smycke) kan du be din piercer om att få en septumretainer. De ser ut som ett U och tanken med den är att den skall sitta uppvikt i näsan. På detta vis är det ingen som ser dem. Det är dock inte alla piercingsstudios som använder sig av U-Keeper direkt när du piercar dig. Keepern är även ett bra val om du måste dölja din piercing vid ett senare tillfälle, när den väl är läkt.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i näsan är:

Antingen använder man Saltlösning som man kan blanda själv och blötlägga piercingen med, man kan även köpa färdig saltlösning i sprayform som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Vi har flera olika saltvattensprayer, du hittar dem om du klickar HÄR.

Eller så kan man använda en antiseptisk/bakteriedödande lösning, vi har 2 olika antiseptiska spray som du kan använda. Pegacare, den har Panhenol som aktiv ingrediens, den påskyndar cellernas förnyelse och hjälper din näspiercing att läka snabbt och smidigt och ProntoLind som även den är antiskeptisk. Vilkan man väljer är en smaksak, egenskaperna är de samma.

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Det är en antiseptisk tvål som man använder i duschen, ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

Det är alltså septumen. Inte alltför svår att skaffa eller läka, förutsatt att din piercer vet vad hen sysslar med. Låt bli cigaretterna, hålla dina fingrar borta och sköt om den väl så bör du få en lycklig, smärtfri piercing på nolltid.

Vanliga frågor

Hur lång är läketiden på septum piercing?

Läkningstiden för en septumpiercing är ca 6 – 8 veckor. Eftervården är enkel och det är sällan problem med läkningen.

Är det någon åldersgräns för septumpiercing?

Man ska ha fyllt 15 år för att få göra en Septumpiercing på Barbarella. Alla under 18 år måste komma i sällskap med målsman.

Hur mycket kostar det att göra en septumpiercing?

På Barbarella kostar det från 695kr att göra en Septumpiercing, priset kan variera beroende på val av smycke etc. För mer info se länk: https://www.barbarellagbg.se/studio/priser/

Varumärken