Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (228)1 2 3 ... 10 Sista 100 per sida

Navelpiercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Navelpiercingen är en av de absolut vanligaste piercingarna vi gör. Den är snygg och det finns massor av snygga navelsmycken man kan ha. Med detta i åtanke så blir de flesta förvånade när de får reda på att detta är en av de piercings som tar längst tid på sig att läka. Läktiden kan dessvärre vara från 3 månader upp till ett år och infektioner och ärrvävnad från felaktig skötsel är vanligt förekommande. Detta betyder inte på något sätt att du kommer att ha problem. De flesta problem med navelpiercings har en av två orsaker: en navel som inte är lämplig för piercing; och felaktig skötsel.

Att ha i åtanke: Alla navlar är inte lämpliga för piercings. För att vara en kandidat för navelpiercing behöver din navel ha en framskjutande hudkant överst (eller underst) på din navel, med tillräckligt utrymme bakom kanten för att smycket skall kunna sitta bekvämt.
Om din navel har en mer rundad sluttning som böjer sig undertill, kan din piercing troligtvis ändra riktning och växa ut allt eftersom och du borde inte ha fått den utförd. Om det inte finns tillräckligt med utrymme bakom kanten för att smycket skall kunna hänga korrekt, kan det resultera i ärrvävnad. Vidare, om din navel sjunker ihop när du sitter ned (som ett öga som stängs), är chanserna att du kan läka den utan ärrvävnad och svårigheter väldigt små. Du bör inte få den utförd.

Väldigt många får röda eller lilafärgade skinnbulor kring övre eller undre änden runt hålet. Detta är en typ av ärrvävnad orsakad av smycket som skär i den kringliggande vävnaden när det rör sig i hålet. Kroppen tillsätter då extra hudceller för att försöka skydda sig från irritationen, ungefär som en mussla bildar en pärla av slem runt ett sandkorn.
Sådan ärrvävnad är oftast ett resultat av att man leker/pillar/håller på med sin piercing, har tunga kläder på den, hänger eller ligger på den. Låt din piercing vara ifred!

Väl läkt behöver ditt smycke sticka ut ifrån kroppen hela tiden. Det skall inte vara tryckt, pressat eller hållet mot endera sidan.
Du bör även undvika att sova på mage samt försöka att sitta rakt nog så att piercingen inte blir ihoptryckt. Att ha byxlinningen ovanför piercingen är inte alltid ett bra alternativ, då det ändå kan skapa ett tryck på smycket.

Ett annat stort problem folk har med navelpiercings är att hålla dem rena och viktigast av allt: Håll dina händer borta från den! Det är inte en leksak! Vi vet att du vill ta på den och leka med den, men låt den vara. Även om du precis tvättat händerna på en allmän toalett och sedan tar i dörrhandtaget, kan du vara helt säker på att alla andra före dig också tvättade händerna innan de tog i handtaget? Multiplicera det med allt annat du tar i på en dag (telefoner, pengar osv.).

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i naveln är:

Tvätta med Barbarella Bodysoap. Ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.
De första 6 veckorna rekommenderas att du tvättar 1 gång per dag i duschen.
Det är extremt viktigt att du låter smycket sitta i under hela läketiden. Är du osäker på om/när du kan byta smycke så kontakta vår piercingstudio så hjälper de dig.

Man kan också använda Saltlösning som man kan blanda själv och blötlägga piercingen med, man kan även köpa färdig saltlösning i sprayform som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Vi har flera olika saltvattensprayer, du hittar dem om du klickar HÄR.

Eller så kan man använda en antiseptisk/bakteriedödande lösning, vi har 2 olika antiseptiska spray som du kan använda. Pegacare, den har Panhenol som aktiv ingrediens, den påskyndar cellernas förnyelse och hjälper din näspiercing att läka snabbt och smidigt och ProntoLind som även den är antiskeptisk. Vilkan man väljer är en smaksak, egenskaperna är de samma.

Det är extremt viktigt att du låter smycket sitta i under hela läketiden. Är du osäker på om/när du kan byta smycke så kontakta vår piercingstudio så hjälper de dig.

FAQ

Är det farligt att ta hål i naveln? 
Nej, det är inte farligt att pierca naveln om du gör det på en professionell piercingstudio. Välj en piercer med gedigen kunskap om anatomi och hygien och följ de skötselråd du får så har du inget att oroa dig över.

Kan alla göra Navelpiercing?
  Nej, Tyvärr har inte alla personer samma anatomiska förutsättningar för att göra en navelpiercing. För att kunna göra en navelpiercing behöver din navel ha en hudflik där man kan sätta smycket. Har du utskjutande navel kan du inte ha en navelpiercing.

Hur lång är läketiden för en navelpiercing? 
 Läktiden kan vara från 3 månader upp till ett år och infektioner och ärrvävnad från felaktig skötsel är vanligt förekommande. Detta betyder inte att just du kommer att få problem, de flesta problem med navelpiercings beror på felaktig skötsel eller att den är gjord i en navel som inte är lämplig för piercing.

Får man ärr efter en navelpiercing? 
Vi skulle ljuga om vi sa att det inte kommer att synas något när du väljer att ta bort din piercing. Har du haft en piercing utan problem så kommer det att synas en liten prick från hålet men tyvärr är ärrvävnad från felaktig skötsel ganska vanligt förekommande då navelpiercingen är en av de svåraste att läka.
Varumärken