Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (109)1 2 3 ... 5 Sista 100 per sida

Näspiercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

En diskret liten sten i näsvingen är bland de vanligaste piercingarna man ser nu för tiden, men varför begränsa sig till en diskret sten? Det finns många fina näsringa du kan ha och även lite större nässkruvar med olika former.

En näspiercing tar ungefär 4 – 12 månader att läka, det är även en av de piercings som drar ihop sig snabbast, även efter läkning, så om du har tänkt plocka ut den under längre tider om någon månad, så får du tänka om eller i alla fall skaffa en retainer. Vi rekommenderar inte att du byter din piercing inom de fyra första månaderna, även om den verkar läkt.

Placeringen av en piercing i näsvingen kan variera från kund till kund, men den tenderar att läka snabbast och se mest naturlig ut i det horisontella vecket. För att finna detta kan du ta en spegel och fladdra med näsvingarna. Där de böjs är vecket. Man kan placera piercingen längs hela vecket, förutsatt att det är tillräckligt långt ifrån ansiktet så att smycket kan sitta bekvämt på insidan. Man kan även pierca under vecket, men att göra det närmre kanten av näsvingen enbart för att kunna ha en minimal ring är oftast ingen bra idé. Efter att du har läkt kan du oftast byta ned till en mindre storlek som ser ut att ligga tätt runt näsvingen.

Det finns flera olika smyckesalternativ du kan använda i näsvingen, de vanligast smyckena för en läkt näspiercing är; ringar, labretter och nässkruvar. De vanligaste tjocklekarna är 1.2mm och 1.6mm, men tjockare storlekar är möjligt. Tunnare smycke än 1.2mm ökar riskerna för ärrvävnad om du vill ha ring, då det kan ”skära” i huden.

Vilket smycke du än väljer så kan näsvingens läkning vara både lång och knepig, men om du sköter om din piercing noggrant finns det inget skäl till att det ska bli besvärligt.

Skulle du få en infektion i piercingen ser det oftast ut som en stor gulaktig finne, vilket kan vara svårt att dölja så sköt om den! Om du har oljig hy kan en antibakteriell vätska vara ett bra alternativ för att kunna tränga igenom oljan och effektivt rengöra piercingen. Den kan även vara bra för dig som röker, då den tar bort tjära och rökrester.
Fundera allvarligt på att skära ned på rökningen under läkningen. Kemikalier som kan gå in i näsan är inte bra för din piercing och dess läkning.

En näspiercing är både elegant och smickrande & jämfört med många andra piercings i ansiktet så behåller många denna hela livet.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i näsan är:

Antingen använder man Saltlösning som man kan blanda själv och blötlägga piercingen med, man kan även köpa färdig saltlösning i sprayform som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Vi har flera olika saltvattensprayer, du hittar dem om du klickar HÄR.

Eller så kan man använda en antiseptisk/bakteriedödande lösning, vi har 2 olika antiseptiska spray som du kan använda. Pegacare, den har Panhenol som aktiv ingrediens, den påskyndar cellernas förnyelse och hjälper din näspiercing att läka snabbt och smidigt och ProntoLind som även den är antiskeptisk. Vilkan man väljer är en smaksak, egenskaperna är de samma.

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Det är en antiseptisk tvål som man använder i duschen, ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

FAQ

När kan man byta till näsring?

När din piercing är helt läkt kan du byta till en näsring. Läktiden för piercings i näsan kan variera mellan 4-12 månader.

Vad betyder Näspiercing?

En Näspiercing kan sitta både i näsvingen och i mitten av näsan, men då kallas den för Septumpiercing. Näspiercingen har ett rent dekorativ syfte och har ingen speciell betydelse förutom att göra personen som bär den snyggare.

Är det farligt att göra hål i näsan?

Om man går till en professionell piercingstudio så är det inte farligt att pierca sig oavsett vilken piercing man väljer. Att pierca näsan har inga risker eller biverkningar så länge man sköter om piercingen enligt de råd man får när man gör den.

Varumärken