Arctic Fox - Allmän Produkt Information

Arctic Fox är en semi-permanent hårfärgning, i genomsnitt håller färgen vanligtvis mellan 4-8 veckor på blekt hår och cirka 2-6 veckor på oblekt hår. AF har formulerat färgen för att vara en av de längsta hållbara semipermanenterna som finns, men för bästa resultat måste du ta hand om din färg. Resultatet kan bero på olika faktorer som vilken nyans du använder, nivån på ditt hår och din personliga hårvårdsrutin.
Här är några tips som hjälper dig med livslängden:
-Schampo i kallt vatten (så kallt du kan)
-Använd sulfatfritt och silikonfritt schampo och balsam, färgsäkert om möjligt!
-Investera i torrschampo (frekvent schamponering kommer att bleka färgen)
- Håll dig borta från alkoholbaserade stylingprodukter, eftersom de torkar och kommer att bleka färgen
- Sänk temperaturinställningarna på värmestylingverktyg (hög värme tar bort färgen)
-Undvik särskilt klorerat vatten och saltvatten, men även sötvatten! Bär badmössa om du planerar att simma, för bästa resultat!
- Lägg till lite överbliven färg till ditt balsam för att hålla färgen fräschare, längre!

Slutligen, oroa dig inte för mycket, vi har mer färg för dig om du inte gillar kalla duschar 😝

Användning: 

Eftersom allas hårkvalitet är olika rekommenderar vi ett slingtest först för att se resultatet av vår hårfärg innan fullständig applicering, samt ett allergitest för att säkerställa att det inte finns några allergier mot några ingredienser!

Schamponera och torka håret ordentligt. Använd INTE balsam

Använd kokosolja runt hårfästet och på öronen för att förhindra fläckar på huden (valfritt).

Ta bort flasklocket och den inre förseglingen.

Använd skyddshandskar för applicering och häll önskad mängd i skålen.

Applicera färg jämnt med färgpensel. Börja vid roten av håret och arbeta det jämnt till topparna. Börja nacken och arbeta uppåt genom huvudet och se till att helt mätta hårstrået.

Sätt en plastmössa över håret och låt färgen sitta kvar i minst 1/2 timme eller mer. Arctic Fox hårfärg skadar INTE ditt hår och har tillsatt balsam, så att låta den sitta kvar längre skadar ingenting.

Skölj håret noggrant i ljummet vatten tills vattnet blir klart. För den första sköljningen, skölj inte håret när du duschar! Det bästa är att skölja i diskhon med kallt vatten. :)

Bär kläder du inte har något emot att färga för processen att färga ditt hår. Använd också gamla handdukar som du inte har något emot att färga för processen att färga ditt hår.
Applicera skyddskräm eller vaselin runt hårfästet, runt öronen och halsen för att skydda din hud från fläckar. Undvik att få vaselin på håret eftersom hårfärg inte kommer att kunna färga håret med petroleum.
Skydda golvet med gamla handdukar som du inte har något emot att fläcka eller använd tidningarna eller soppåsarna för att täcka golvet.
Använd plasthandskar för att skydda händerna från fläckar.
Skölj i rostfritt handfat om möjligt, vissa färger kan fläcka vita handfat och badkar.

För att förhindra färgblödning se till att håret är helt torrt innan du lägger dig i sängen.

Även om blekning av färgen kommer att inträffa naturligt, är här några förslag på saker du INTE ska göra för att få ut det mesta av din färg:

Överdriven exponering för vatten och/eller solljus.
Frekvent schamponering av hår och användning av Deep Cleansing eller antimjällschampo.
Använd alkoholbaserad hårspray, gel eller mousse och andra alkoholbaserade hårprodukter.
Saltvatten (strand) och klorvatten (pooler).
Hjälpsamma ledtrådar:

Allergitest
Samtliga färger är väldigt skonsamma och milda mot hud och hår, men för säkerhets skull kan det var bra att börja med att göra ett allergitest. Välj ut ett litet område bakom örat eller i armvecket som du noggrant tvättar rent och sedan torkar. Applicera sedan ett tunt lager utav toningen på testområdet. Låt färgen torka in på huden och låt den sitta kvar i ett dygn. Om du märker av någon slags irritation på huden rekommenderar vi att du omedelbart tvättar bort färgen och inte använder toningen till håret.

Slingtest
Om du är osäker på huruvida du kommer bli nöjd med resultatet eller inte kan du börja med att bara färga en slinga i underhåret innan du färgar hela håret.

Bleka håret eller inte?
Om du vill att resultatet ska bli så likt färgen på flaskan som möjligt så bör du bleka håret innan du tonar det. Efter att du har blekt håret är det mycket viktigt att du sköljer ur håret noggrant annars finns risken att toningen inte fäster som den ska. Använd inte balsam efter att du har blekt, det gör att toningen inte fäster lika bra.

Arctic Fox innehåller inga uttorkand alkoholer, PPD, eller starka kemikalier. Det tog två år av forskning och utveckling för att formulera en färg som är så klar i färgen och samtidigt hållbar. Alla halvpermanenta färger kommer att blekna, men inte alla nyanser bleknar likadant. Arctic Fox är formulerad för att blekna inom den ursprungliga färgspektrum, så när färgen bleknar kommer nyansen att fortsätta att vara snygg, fast ljusare.För att mixa färgen och få en ljusare nyans, blanda ut med balsam. 

* Alkohol, peroxid och ammoniak fri
* Bästa resultat på blekt eller ljusare hår
* Veganvänlig; ej testad på djur
* Gjord i USA

Innehåll: 

 • Aqua
 • Cetyl Alcohol
 • Glycerine
 • Glycerol Stearate
 • PEG-100 Stearate
 • Propylene Glycol
 • Stearalkonium Chloride
 • Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
 • Quaternium-52
 • Cetearyl Alcohol
 • Ceteareth-20
 • Hydrolyzed Soy Protein
 • Fragrance
 • Citric Acid
 • Tetrasodium EDTA
 • Methylchloroisothiazolinone
 • Methylisothiazolinone
 • May also contain: Basic Blue 3, Basic Blue 7, Basic Orange 1, Basic Orange 31, Basic Red 22, Basic Red 51, Basic Yellow 29, Basic Yellow 87, Basic Violet 2, Basic Violet 13, Ext. Violet 2

Säkerhetsdatablad (SDS): Ladda ner HÄR

 

Varumärken