Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (669)1 2 3 ... 28 Sista 100 per sida

Helix

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

En av de vanligare öronpiercingarna efter örsnibben är öronkanten, eller helix som den även kallas, och kan varieras i vinkel beroende på hur öronkanten är formad.

Smycken till denna piercing kan varieras mellan stav och ring. Man kan även töja hålet och använda tjockare ringar eller tunnlar.
Med stav läker dessa i regel bättre än med ring, då ringar rör mer på sig och är lättare att komma åt. Men det är viktigt att inte gå med för lång stav för länge, då det i sin tur kan leda till problem, så håll god kontakt med er piercer.

Senaste åren har det dykt upp bilder på internet med nåt som kallas Triple Forward helix, det är inte som man kan tro en utan 3 separata forward helix och smycken speciellt framtagna till den hittar ni i underkategorin nedan.

Här har vi samlat smycken som passar bra och ser extra snygga ut i Helix, tänk på att det är viktigt att att du använder rätt storlek, bara för att ett smycke ligger i denna kategori betyder det inte att det passa på just ditt öra! Givetvis fungerar de flesta "vanliga" ringar och stavar också och de hittar du i egna kategorier.

Läktid på piercings i brosket. 3-12 månader.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i örat är:

Saltlösning enligt rekommendation, man kan blanda själv och blötlägga piercingen, man kan även köpa färdig lösning i sprayform: Neilmed aftercare spray som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Den är packad steril i en separat tryckbehållare, tack vare detta, är en korskontaminering nästan omöjligt. Sprayen är antibakteriell och desinficerande. 

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

FAQ

Hur ont gör Helix piercing?

Smärtkänslighet är väldigt individuell men de flesta tycker inte att det gör speciellt ont att göra en Helix piercing. Det går väldigt fort och resultatet är helt klart värt det.

När kan man byta Helix piercing?

Din Helix piercing ska var läkt innan du byter smycke, de flesta kan byta efter ca 3 månader även om det kan ta mellan 3-12 månader innan din piercing är helt stabil. Det innebär inte att den gör ont och är irriterad under hela den perioden, bara att man måste sköta om den och följa skötselråden under hela den perioden.

Kan man ha vanliga örhängen i Helix?

En Helix piercing sitter i broskdelen i örat och är mycket känslig för den irritation som kan skapas om man har ett smycke som inte passar eller i som inte är avsett för att sitta i just brosket.

Hur mycket kostar det att ta hål i Helix?

På Barbarella kostar det från 600 kr att göra en Helix piercing.

Varumärken