Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅
VISAR 1-24 (158)1 2 3 ... 7 Sista 100 per sida

Intimpiercings för kvinnor

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Här har vi samlat de produkter i sortimentet som passar extra bra för kvinnors intimpiercings.

Självklart kan man använda i princip alla ringar, stavar, bananbells etc i vårt sortiment, men dessa är speciellt framtagna för att användas i kvinnliga genitala piercings, fram för allt i kappan.

Nedan har vi samlat info om olika vaginala piercings:

 

Klitoriskappa
Detta är utan tvekan en av de mest populära genitala piercings för personer med vagina. Den ser inte bara bra ut, utan kan även ge stimulans till den som bär den. Denna piercing kommer inte att ändra ditt liv, men den kan göra det lite roligare.

Piercings i kappan har en benägenhet att läka ganska så snabbt (4-8 veckor) Försök att undvika påfrestningar och lek med din piercing, både från dig själv och andra, under de första två veckorna och undvik kroppsvätskor under hela läktiden. Detta hjälper dig att läka din piercing något snabbare.
En del kvinnor kan svullna eller blöda under första dagarna, speciellt om man dricker alkohol, tar stimulerande medel, koffein eller aspirin eller tunnar ut sitt blod på annat sätt. Varm saltvattenslösning kan mildra eventuell irritation. Kontrollera kulorna på staven periodvis, så att de sitter kvar, då hud som fastnar mellan kula och stav kan göra riktigt ont. Och om du använder vibrator, sätt den på lägre volym första gången!

Piercings i kappan kan göras antingen horisontellt eller vertikalt, beroende på anatomin hos den som blir piercad. De skiljer sig både i tillvägagångsätt och rekommenderat läksmycke, även om de är lika i konceptet.

Den horisontella kappan ligger platt emot kroppen, placerad så att kulan på ringen vilar ovanpå klitoris, och kan stimulera framför allt med tyngden av kulan på själva klitoris.
För att vara anatomiskt anpassad för den horisontella kappan, så måste du ha en kappa som går utanför de yttre blygdläpparna när dina ben är ihop. Med andra ord så får inte dina yttre blygdläppar täcka eller klämma ihop kappan när du sätter ihop dina ben. I annat fall kan ringen vridas, vilket kan förlänga eller omöjliggöra läkningen och kan få piercingen att läka snett. Generellt så är detta även väldigt obekvämt. I vissa fall kan en oval ring mildra några av dessa besvär. Om din klitoris göms under din kappa (att du inte kan se den utan att behöva dra kappan bakåt) så kommer du inte att få så mycket stimulans ifrån den horisontella kappan. Din kappa kommer att hamna mellan kulan och din klitoris, vilket dämpar stimulansen. Själva piercingen kan läka bra och vara estetiskt tilltalande, men om du vill känna den är den vertikala ditt val.

Den vertikala kappan är ett bättre alternativ för de flesta vaginors anatomi. Den kan utföras med en ring, men vi anser att både läkning och stimulans är bättre med en böjd stav. En ring måste vara tillräckligt stor i diameter för att kunna gå från toppen av kappan till kanten och sedan sticka ut från kappan med samma längd. En ring i den vertikala kappan kommer att sticka rakt ut från kroppen likt en navelpiercing.

Stavar å andra sidan, ligger emot kroppen och är därför mer kompatibla med tighta kläder. De är oftast även mer stimulerande. Utförd korrekt vilar den nedre kulan på klitoris medan den övre kulan och själva staven skapar ett tryck på klitorisskaftet. Ju större kula eller tjockare smycke, desto mer kan du känna.

Inre blygdläpp
De inre blygdläpparna, är de hårlösa veck som går ut ifrån botten av klitoriskappan och som omger den vaginala öppningen. Det är oftast väldigt enkelt att göra en piercing här, då huden är mjuk och tunn. De har även en väldigt snabb läktid (4 – 8 veckor) då området har hög blodtillförsel och är utformat för att stå emot påfrestningar som sex och barnafödsel. De kan ibland blöda lite initialt och kan svullna något under de första dagarna.

Försök undvika att cykla och/eller bära stringtrosor, kroppstrumpor eller tighta jeans de första dagarna. Sex är inte förbjudet, men du kommer troligtvis att läka snabbare om du avstår ifrån det de första två eller tre veckorna. Se dock till att undvika alla former av kroppsvätskor, även vid oralsex och även om du är monogam. Och om du använder vibrator, sätt den på lägre volym första gången!

Inre blygdläppar är generellt sett mer visuella än stimulerande, men vissa kvinnor känner att de blir upphetsade av att känna smycket gnida mot insidan av den motsatta blygdläppen. Vikten av ringen kan även dra ned blygdläppen, vilket vissa tycker är skönt. Detta gör dem även mer synliga och kan göra din klitoris mer framträdande.

Inre blygdläppar kan göras som enskild piercing, men ser även utmärkta ut som ett, eller flera, par. Däremot rekommenderar vi inte att du försöker läka två stycken på samma sida om de sitter tätt ihop. Huden emellan dem kan nypas och svullna upp extra. Försök istället att läka en på varje sida, eller den första och tredje om du skulle vilja ha tre på endera sidan. Den enda begränsningen av hur många du kan göra är storleken av din blygdläpp. En del kvinnor har upp till sex stycken eller fler, medan andra kanske inte kan ha en enda.

Yttre blygdläpp
Yttre blygdläppar är de lite tjockare, oftast hårtäckta skinnvecken som skyddar kappan och de inre blygdläpparna. Fastän de sitter så pass nära de inre blygdläpparna, så läker de yttre på ett helt annat sätt. På grund av tjockleken av vävnaden man piercar, kan läkningen vara besvärlig och ligga mellan 2 och 6 månader. Om du väljer mellan inre och yttre blygdläppar, ha i åtanke att de inre känns mindre att göra och läker mycket snabbare, i motsats till vad du kanske tror. Kvinnor med stora lår kan med fördel överväga en annan piercing, då läkningen kan vara särskilt svår för dem. Den idealiska yttre blygdläppen för en piercing har liknande form som de inre, med en definierad kant på vävnaden. Kvinnor med ”uppblåsta” eller platta yttre blygdläppar bör välja en annan piercing.

 

Fourchette
Denna piercing är placerad där de inre blygdläpparna möts baktill, under den vaginala öppningen. Många vaginor, men inte alla, har en tydlig nypbar kant av hud där som passar väl för ett smycke. Val av smycke är liknande de till inre blygdläppar. En ring är oftast det bästa valet, med en tillräckligt liten diameter för att inte vara i vägen under läkning. För att minimera eventuellt tryck vid sex, brukar en del kvinnor använda en stav under läkning. Med den typen av smycke måste kulorna vara tillräckligt stora för att inte åka igenom piercingen.

Tekniskt sett så läker en Fourchette väldigt fort, men på grund av påfrestningarna den kan få utstå kan förlänga läkningen markant. Vissa sittande positioner, kroppsstrumpor, tighta jeans, stringtrosor och cykling kan alla utsätta piercingen för smärtsamt tryck. Läkningen kan även förlängas av för mycket sexuell aktivitet, speciellt vid vaginal penetration. En del kvinnor (och deras partners) älskar känslan av när smycket rullar in i vaginalöppningen vid penetration, men man bör vara väldigt försiktig, samt undvika kroppsvätskor, tills dess att piercingen är läkt.

Klitoris
Denna piercing är faktiskt väldigt sällsynt och misstas av många för en piercing i klitoriskappan. De flesta har faktiskt inte anatomin för en piercing i själva klitoris och det är ungefär 90-95% av alla vaginor.

För att kunna skaffa en piercing i klitorishuvudet måste den vara tillräckligt stor för att ett smycke skall kunna få plats. Den bör vara minst 6mm bred och vara fullt synlig. Om man bara kan se en del av den titta fram under lite tightare hud i kappan, så är den inte kompatibel.

Det ideala smycket för denna piercing är en ring med tillräckligt liten diameter för att sitta bekvämt mellan de yttre blygdläpparna. Tjockleken på ring varierar beroende på storleken av klitoris, men 1.6mm eller 2.0mm är att föredra. Om det finns tillräckligt med utrymme mellan toppen av klitoris och kappan kan man utföra piercingen vertikalt med en stav, förutsatt att tillräckligt små kulor används.

Klitoris består av tätt packade nerver, så denna piercing är väldigt smärtsam att göra. Detta är så klart även anledningen till att de flesta  kvinnor väljer en klitorispiercing. Se även till att du hittar en piercer du litar på. Om denna piercing blir utförd fel kan du förlora känseln i klitoris.

Christina
Christinapiercingen är en vertikal surfacepiercing som går genom huden på venusberget. Den är placerad vid spetsen av de yttre blygdläpparna och har samma visuella form för de yttre blygdläpparna som den vertikala klitoriskappan har för de inre. Denna piercing är mestadels estetisk, inte stimulerande. Böjda stavar är det mest passande smycket och extra längd på staven är att föredra då svullnad är ganska vanligt i detta område.

Christinapiercingen har likt de yttre blygdläpparna ganska långsam läkning och kräver vård mellan 6-12 månader.
Den har en benägenhet till att emigrera och stötas bort (växa ut) och kan lämna tydliga ärr från dess rörelse. Om du vill ha denna piercing måste du ha en tydlig och nypbar flik där dina yttre blygdläppar möts, ungefär som kanten på en navel. Över lag är detta en komplicerad piercing, både att göra och att läka.

Varumärken