FAQ - Vanliga frågor om Arctic Fox

Varför säljer ni inte alla Arctic Fox färger? Efter den nya REACH lagen som numera tillämpas inom EU är inte alla nyanser av Arctic Fox färger tillåtna att sälja i Europa. De färger vi säljer är specifikt framtagna av Arctic Fox för den europeiska marknaden och innehåller inga förbjudna ämnen. Färgerna vi säljer är lika livfulla och knalliga som de vi hade förr men vi varken får eller kan sälja de amerikanska nyanserna som tex olika neonfärger eller Arctic mist diluter etc, det är helt enkelt olagligt för oss att sälja dom i sverige.

Följande färger har omformulerats för våra europeiska kunder: Blue Jean Baby, Cosmic Sunshine, Frose, Poison, Poseidon, Purple AF, Virgin Pink, Sunset Orange och Wrath. Vi arbetar varje dag för att göra ALLA Arctic Fox Colors tillgängliga i vår EU-formulering. Vi har också lagt till följande nya färger som endast är tillgängliga för europeiska kunder i vår EU-formulering: Aurora Kiss, Emerald Fortune, Purple Madness.

Vad är det för skillnad på de nya REACH godkända färgerna och orginalet? Vissa kemiska sammansättningar som används i hårfärgn måste registreras för att uppfylla EU´s nya krav. Skillnaden i formlerna är små förändringar i de kemiska sammansättningarna för att möta REACH kravet. Den nya formulan är fortfarande den långvariga, mycket konditionerande och gör-det-självvänliga kvaliteten som du är van vid från Arctic Fox. Vår formel har uppdaterats endast för de europeiska regionerna. Den nya EU-certifierade formeln, tillsammans med vår förpackningsuppdatering, gjordes för att uppfylla de federala regulatoriska kraven för att Arctic Fox-produkter ska kunna säljas i butiker över hela Europa.

Varför har Arctic Fox ny förpackning och storlek? AF tittar på långsiktiga lösningar för att bli mer hållbara, de btrre till aliminium tub av många anledningar:

 • Skydd mot ljus och luft: aluminium ger utmärkt skydd mot ljus och luft, vilket hjälper till att bibehålla hårfärgningens stabilitet. Detta är avgörande för att förhindra oxidation och bevara färgens integritet.
 • Barriäregenskaper: aluminium är ogenomträngligt för gaser och fukt, vilket ger en effektiv barriär som hjälper till att förhindra penetrering av yttre element. Denna barriär förbättrar hållbarheten för hårfärgen.
 • Återvinningsbarhet: aluminium är mycket återvinningsbart, och återvinning av aluminium kräver betydligt mindre energi jämfört med att producera nytt aluminium. Detta ligger i linje med vårt fokus som företag på hållbara förpackningsval.
 • Hållbarhet: aluminiumrör är i allmänhet mer hållbara och mindre benägna att skadas eller gå sönder. Denna hållbarhet kan vara fördelaktig för produkter som kan utsättas för grov hantering under frakt eller användning.
 • Enkel dispensering: aluminiumrör har precisionsdispenseringsfunktioner, vilket möjliggör bättre kontroll över mängden produkt som används. Detta kan vara särskilt viktigt för hårfärgsapplikationer, där exakta mätningar krävs.

Hur länge sitter Arctic Fox hårfärg kvar?  Arctic Fox är en semi-permanent hårfärg, i genomsnitt håller färgen vanligtvis mellan 4-8 veckor på blekt hår och cirka 2-6 veckor på oblekt hår. AF har formulerat färgen för att vara en av de längsta hållbara semipermanenterna som finns, men för bästa resultat måste du ta hand om din färg. Resultatet kan bero på olika faktorer som vilken nyans du använder, nivån på ditt hår och din personliga hårvårdsrutin.

Här är några tips som hjälper dig med livslängden:
-Schampo i kallt vatten (så kallt du kan)
-Använd sulfatfritt och silikonfritt schampo och balsam, färgsäkert om möjligt!
-Investera i torrschampo (frekvent schamponering kommer att bleka färgen)
- Håll dig borta från alkoholbaserade stylingprodukter, eftersom de torkar och kommer att bleka färgen
- Sänk temperaturinställningarna på värmestylingverktyg (hög värme tar bort färgen)
-Undvik särskilt klorerat vatten och saltvatten, men även sötvatten! Bär badmössa om du planerar att simma, för bästa resultat!
- Lägg till lite överbliven färg till ditt balsam för att hålla färgen fräschare, längre!

Slutligen, oroa dig inte för mycket, vi har mer färg för dig om du inte gillar kalla duschar 😝

Behöver jag bleka håret innan jag använder Arctic Fox?
Du kan definitivt färga ditt naturliga hår utan att bleka det först. Men du kommer få olika resultat beroende på vilken nivå ditt hår är. Om du vill ha den ljusaste, klaraste färgen måste du vara i ett blondt område på runt nivå 8 eller högre för de flesta AF-nyanser. Om du har mörkare hår blir färgen mörk och subtil, vilket kan visa sig som en färgstark nyans i solljus och stark inomhusbelysning! Det kan dock vara svårt att se i vanlig inomhusbelysning och pastellfärger kommer troligen inte att dyka upp. Vi rekommenderar alltid att du gör ett slingtest för att se hur färgen blir innan du applicerar den överallt! 😊 Mer om olika "hårnivåer " kan du läsa på länken: WTF är min "Hårnivå"?! Klicka Här för info!

Kan jag använda Arctic Fox på grått hår? Generellt sett, ja! Det kan vara svårt att säga säkert eftersom oblekt hår kan variera mycket i hur bra det tar färg, men om du håller dig till mörkare och mer pigmenterade färger bör du få åtminstone en nyans av färg till grått hår! Om ditt hår är mer mörkgrått kan färgen bli några nyanser mörkare och mer subtil än den skulle se ut på ljusare hårnyanser, och oblekt hår tenderar också att tappa färg snabbare.

Vad är Arctic Toner, och kommer det att göra mitt hår vitt?
Arctic Toner är INTE en utspädare som arctic mist var, det är en neutraliserande toner som innehåller pigment för att hjälpa till att neutralisera oönskade gula eller mässingstoner i blekt hår. Arctic Toner ger dig den bästa basen för att få alla andra AF-färger sanna eller för att fräscha upp din blonda. Blanda INTE med andra hårfärger.

Varför säljer ni inte Arctic Mist Diluter längre? Vad ska jag späda ut färgen med om jag vill ha pastell nyans?
Efter den nya REACH lagen som numera tillämpas inom EU är inte alla nyanser av Arctic Fox färger tillåtna att sälja i Europa. De färger vi säljer är specifikt framtagna av Arctic Fox för den europeiska marknaden och innehåller inga förbjudna ämnen. Arctic Mist Diuter finns inte för den europeiska marknaden än så det är helt enkelt olagligt för oss att sälja den i sverige. Men vi håller tummarna för att AF ska hitta en lösning och börja producera en godkänd varian. Under tiden får ni använda balsam som utspädare:) Om du bestämmer dig för att använda ett balsam för att späda ut en färg, ska du väljer en som är färglös, sulfatfri och silikonfri så har du störts chans för ett bra resultat!

Vilka magiska ingredienser innehåller Arctic Fox Hårfärg?
* Inga enhörningar, faries, sjöjungfrur eller andra varelser (mytiska eller inte) har använts i skapandet av Arctic Fox. Exakt innehålls förteckning står även på varje nyans produktinfo.

 • Aqua
 • Cetyl Alcohol
 • Glycerine
 • Glycerol Stearate
 • PEG-100 Stearate
 • Propylene Glycol
 • Stearalkonium Chloride
 • Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
 • Quaternium-52
 • Cetearyl Alcohol
 • Ceteareth-20
 • Hydrolyzed Soy Protein
 • Fragrance
 • Citric Acid
 • Tetrasodium EDTA
 • Methylchloroisothiazolinone
 • Methylisothiazolinone
 • May also contain: Basic Blue 3, Basic Blue 7, Basic Orange 1, Basic Orange 31, Basic Red 22, Basic Red 51, Basic Yellow 29, Basic Yellow 87, Basic Violet 2, Basic Violet 13, Ext. Violet 2

Hur lång är hållbarheten på Arctic Fox när man öppnat tuben? När man öppnat förpackningen först gången så håller färgen i flaskan i ca 12 månader om man inte förvarar den i stark värme och direkt solljus. 

Varumärken