Earl Piercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Denna piercing var relativt ovanlig för 15-20 år sedan, men har sedan dess vuxit i popularitet, både på gatan och i tv-rutan. Du har kanske sett Erl Van Aken, mannen piercingen fick sitt namn ifrån, i vampyrfilmen Blade, där han spelar karaktären Von Esper. Ett av piercingens största framträdanden skedde i filmen Flykten från Absolom, där Stewart Wilsons karaktär hade inte bara en, utan tre, erl-piercings. Denna film fick upp ögonen på många för denna piercing.

Oavsett varför man vill ha den, så är den ett slående alternativ att smycka sig på, då den drar uppmärksamhet och intensitet till ögonen och ögonbrynslinjen.

Om du vågar dig på denna piercing så tar den dig ungefär 3-4 månader eller längre att läka och du sköter om den på samma sätt som en ögonbrynspiercing. Likt ögonbrynet har Erlen tendenser till att ändras och växa ut, speciellt om den blir irriterad eller infekterad.
Den ser ut att passera igenom näsbenet, men den går varken igenom ben eller brosk utan sitter endast i det lösa skinnet vid näsroten. Alla har inte mjuk, nypbar hud där för denna piercing, men det kontrollerar vi så klart innan vi gör det. Om man inte kan ha den, finns risken att den emigrerar väldigt snabbt. Personer med glasögon har märkt en större tendens till migrering på grund av irritation ifrån glasögonen, men det är beroende av den individuella anatomin. Om glasögonen inte kommer åt piercingen, bör det inte vara några problem.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i ansiktet är:

Saltlösning enligt rekommendation, man kan blanda själv och blötlägga piercingen, man kan även köpa färdig lösning i sprayform: H2Ocean piercing aftercare spray som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Den är packad steril i en separat tryckbehållare, tack vare detta, är en korskontaminering nästan omöjligt. Sprayen är antibakteriell och desinficerande. Vi har även en liknande produkt: Recovery Aftercare Spray som är helt vegansk. 

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.