Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Earl Piercing

För mer info och skötselråd fäll ut texten nedan.

Denna piercing var relativt ovanlig för 15-20 år sedan, men har sedan dess vuxit i popularitet, både på gatan och i tv-rutan. Du har kanske sett Erl Van Aken, mannen piercingen fick sitt namn ifrån, i vampyrfilmen Blade, där han spelar karaktären Von Esper. Ett av piercingens största framträdanden skedde i filmen Flykten från Absolom, där Stewart Wilsons karaktär hade inte bara en, utan tre, erl-piercings. Denna film fick upp ögonen på många för denna piercing.

Oavsett varför man vill ha den, så är den ett slående alternativ att smycka sig på, då den drar uppmärksamhet och intensitet till ögonen och ögonbrynslinjen.

Om du vågar dig på denna piercing så tar den dig ungefär 3-4 månader eller längre att läka och du sköter om den på samma sätt som en ögonbrynspiercing. Likt ögonbrynet har Erlen tendenser till att ändras och växa ut, speciellt om den blir irriterad eller infekterad.
Den ser ut att passera igenom näsbenet, men den går varken igenom ben eller brosk utan sitter endast i det lösa skinnet vid näsroten. Alla har inte mjuk, nypbar hud där för denna piercing, men det kontrollerar vi så klart innan vi gör det. Om man inte kan ha den, finns risken att den emigrerar väldigt snabbt. Personer med glasögon har märkt en större tendens till migrering på grund av irritation ifrån glasögonen, men det är beroende av den individuella anatomin. Om glasögonen inte kommer åt piercingen, bör det inte vara några problem.

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i ansiktet är:

Antingen använder man Saltlösning som man kan blanda själv och blötlägga piercingen med, man kan även köpa färdig saltlösning i sprayform som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler. Sprayen avlägsnar eventuellt var och sårskorpor försiktigt. Vi har flera olika saltvattensprayer, du hittar dem om du klickar HÄR.

Eller så kan man använda en antiseptisk/bakteriedödande lösning, vi har 2 olika antiseptiska spray som du kan använda. Pegacare, den har Panhenol som aktiv ingrediens, den påskyndar cellernas förnyelse och hjälper din näspiercing att läka snabbt och smidigt och ProntoLind som även den är antiskeptisk. Vilkan man väljer är en smaksak, egenskaperna är de samma.

Alternativt kan du tvätta med Barbarella Bodysoap. Det är en antiseptisk tvål som man använder i duschen, ta några droppar i handen när du duschar, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.

Varumärken