Ink Rebel FAQ

Hur Funkar en semipermanent tatuering från Ink Rebel? Tatueringen är gjord på ett naturligt växtextrakt som reagerar med hudens allra yttersta lager, epidermis och färgar huden svart eller mörkblå. En traditionell tatuering, sätter sig i hudens andra lager, dermis och blir därför permanent. Eftersom en tatuering från Ink Rebel bara sätter sig i epidermis, så förnyas huden på naturlig väg efter ungefär två veckor. Tatueringen är vattentålig, du kan bada och duscha med den.

Generellt sett håller våra temporära tatueringar upp till två veckor, men det beror också på var tatueringen placeras, hur du tar hand om tatueringen och hur just din hud är. Se tabellen nedan för estimerad livslängd. 

Tre tips för att få din tatuering att hålla så länge som möjligt bör du:

  • Placera tatueringen på ett ställe där huden förnyas långsamt, t.ex. på överarmarna, benen eller kroppen
  • Se till att regelbundet återfukta huden med en hudkräm (tidigast 24 timmar efter att tatueringen applicerats)
  • Placera tatueringen på ett ställe som inte skaver mot ett klädesplagg, klocka, armband, ringar o.s.v

Hur länge sitter tatueringen kvar? Generellt sett håller våra temporära tatueringar upp till två veckor, men det beror också på vart på kroppen tatueringen placeras, hur du tar hand om tatueringen och hur just din hud är. Se bilden nedan för estimerad livslängd.

Vad är det för skillnad på Ink Rebel och Henna tatueringar? Tatueringar från Ink Rebel innehåller inte henna, utan är istället gjorda på naturliga ingredienser som reagerar med hudens allra yttersta lager. En henna-tatuering innehåller ofta kemikalier som kan ge allergiska reaktioner. 

Vad är det för skillnad på Ink Rebel och Gnuggisar?  En faketatuering/gnuggis håller i 2-3 dagar, sätter sig som ett klistermärke på huden, ser inte riktig ut och blänker i ljuset. En tatuering från Ink Rebelbhåller i upp till två veckor, sätter sig i hudens första lager, ser ut som en permanent tatuering & reflekterar ljus naturligt.

Tatueringen syns inte när jag satt på den? Det tar 24-36 timmar innan tatueringen syns. Våra temporära tatueringar är gjorda på ett naturligt växtextrakt som reagerar med och färgar hudens yttersta lager. Denna reaktion tar upp till 36 timmar. 

Varför ser det ut som ett svagt tryck på tatueringen? Tatueringens framsida är inte svart utan mörkt grå. Det är så den ska se ut och färgen framträder först då tatueringen applicerats på huden.

Jag vill inte vänta i 2 veckor, hur får jag bort tatueringen fortare? Våra temporära tatueringar sjunker in i och färgar hudens yttersta lager. Det går inte att tvätta bort tatueringen på samma sätt som man kan ta bort en gnuggis. För att få tatueringen att försvinna snabbare kan du exfoliera huden där du vill att tatueringen ska försvinna. Tips på hur du kan exfoliera huden hemma (engelska): https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/routine/safely-exfoliate-at-home

Fungerar Ink rebel även på mörkare hudtoner? Ja! Eftersom tatueringen från Ink Rebel reagerar med hudens första lager så blir vanligtvis tatueringen jämförelsevis mörkare för de som har mörkare hudtoner i förhållande till de som har ljusare hudtoner.

Vad innehåller Tatueringen? Tatueringen är 100% vegansk & innehåller inget PPD. Ingredienser: Genipa Americana Fruit Extract, Aqua, Corn Starch, Polyethylacrylate, Sucrose Acetate Isobutyrate, Arabic Senegal Gum, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Polyvinyl Butyral, Cellulose Acetate Butyrate. 

Varumärken