Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Tunnlar i Mässing

Mässing används för sitt lätt guldliknande utseende och är populärt i piercingar för sitt "Tribal look". Smycken i mässing används av naturstammar runt om i världen.
Vi använder en mässingslegering av koppar, zink och silver som är fri från några giftiga ämnen som nickel, bly och kadmium.

Vi rekommenderar inte mässing för nya piercings. För vissa människor kan det orsaka irritation.

Det stämmer att huden och smycket kan missfärgas gröna, men färgen är vanligen ett resultat av en metall i smycket som reagerar med din hud - eller något på din hud, som handkräm.
Syrorna på din svettiga hud (eller i din lotion) gör att koppar i mässingen korroderar, vilket skapar kopparsalter. Denna blågröna förening kan lämna ett märke på din hud.

Andra metaller kan producera liknande effekter: Silver i sterling silver, som används som en legering i en hel del guldsmycken, kan oxideras när det kommer i kontakt med huden. Detta orsakar missfärgning och kan lämna en mörkgrön, brun eller svart fläck. Även om dessa märken ofta är förknippade med billigare smycken, kan de hända med de dyra produkter också. Rostfritt stål och vitt guld är vanligtvis immunt.

Den goda nyheten är att även den hårdaste missfärgade mässingsdelen, kan du helt enkelt rengöra genom att lämna den i upp till 30 minuter (om det är väldigt missfärgat) i bara Ketchup och vatten! Smycket blir som nytt!

Att ta ur dina smycken innan du duschar/badar minskar också risken för missfärgning.

Varumärken